fbpx

CORPURI RADIACVANTICE

În această expoziție, LUN păstrează elementele organice care îl definesc, iar funcționalitatea trece în plan secund, concentrându-se pe plasticitatea în zona sculpturii moderne care combină elemente precum metal, sticlă și lemn. Studioul își îmbogățește tehnicile prin texturi și culori, aducând noi dimensiuni stilistice în forma organică, iar influența luminii devine o componentă centrală a operelor pe care privitorul le poate observa.

Artiștii invită la o călătorie cosmică fantastică în care organismele ‘radiacvantice’ găsesc sens în navigarea prin galaxii și sisteme solare.

Gândite ca ființe care luminează, aceste opere ne amintesc că în adâncurile spațiului se pot ascunde secrete și minuni, atunci când mintea și sufletul se unesc să creeze. ‘Organismele radiacvantice reprezintă rezultatul complex al evoluției adaptative în medii cosmice extreme, dar ele transcend cu mult granițele biologiei tradiționale. Structura lor anatomică remarcabilă este adaptată pentru a captura, a direcționa și a utiliza eficient energia cosmică disponibilă în spațiul interstelar. Ele pot converti și stoca energia cosmică în sisteme interne, asigurând astfel o sursă durabilă de energie pentru supraviețuire și funcționare optimă.

În timp ce aceste creaturi se deplasează prin spațiu, ele interacționează cu mediul cosmic într-un mod sinergic, absorbând și procesând radiațiile solare interstelare și particulele cosmice, prin intermediul sistemului lor bioluminescent. Dincolo de aspectele lor estetice, organismele radiacvantice au o misiune importantă în cadrul ecosistemelor cosmice. Ele funcționează ca elemente cheie în rețelele trofice interstelare, generând și distribuind substanțe nutritive vitale pentru alte forme de viață și contribuind la menținerea echilibrului ecologic în mediul cosmic.

Diversitatea și complexitatea formelor de viață din spațiul cosmic este nemărginită, ne dăm voie să contemplăm mai mult natura realității noastre și locul nostru în cadrul cosmosului.


Corpurile, în număr de patru, au fost expuse în cadrul vernisajului desfășurat la Galeria Brăteanu din Timișoara în perioada 7-20 septembrie 2023. Detalii despre eveniment și galerie foto găsiți AICI, iar mai jos se află descrierea completă a fiecăruia.