fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expoziția Corpuri Radiacvantice|Galactic Halo| LUN

7 septembrie 2023 @ 14:00 - 20 septembrie 2023 @ 20:00

Dragi iubitori de artă,

În data de 7 septembrie, ora 18:30 deschidem expoziția ‘Corpuri Radiacvantice’ din cea mai nouă expresie LUN. ‘Corpuri radiacvantice’ marchează o nouă direcție artistică a studioului LUN.

În această expoziție LUN păstrează elementele organice care îl definesc iar funcționalitatea trece în plan secund, focusând plasticitatea în zona sculpturii moderne care combină elemente precum metal, sticlă și lemn. Studioul își îmbogățește tehnicile prin texturi și culoare, aducând noi dimensiuni stilistice în forma organică iar influențarea luminii operele de care privitor devine o componentă centrală.

Prin acest eveniment, anunțăm o nouă etapă în universul Lun, acela de a crea preponderent obiect-sculptură. Invităm la o călătorie cosmică fantastică în care organismele ‘radiacvantice’ găsesc sens în navigarea prin galaxii și sisteme solare.

Gândite ca ființe care luminează, aceste opere ne amintesc că în adâncurile spațiului se pot ascunde secrete și minuni, atunci când mintea și sufletul se unesc să creeze. ‘Organismele radiacvantine reprezintă rezultatul complex al evoluției adaptative în medii cosmice extreme, dar ele transcend cu mult granițele biologiei tradiționale.

Structura lor anatomică remarcabilă este adaptată pentru a captura, a direcționa și a utiliza eficient energia cosmică disponibilă în spațiul interstelar. Ele pot converti și stoca energia cosmică în sisteme interne, asigurând astfel o sursă durabilă de energie pentru supraviețuire și funcționare optimă. În timp ce aceste creaturi se deplasează prin spațiu, ele interacționează cu mediul cosmic într-un mod sinergic, absorbând și procesând radiațiile solare interstelare și particulele cosmice, prin intermediul sistemului lor bioluminescent . Dincolo de aspectele lor estetice, organismele radiacvantice au o misiune importantă în cadrul ecosistemelor cosmice. Ele funcționează ca elemente cheie în rețelele trófice interstelare, generând și distribuind substanțe nutritive vitale pentru alte forme de viață și contribuind la menținerea echilibrului ecologic în mediul cosmic.

Diversitatea și complexitatea formelor de viață din spațiul cosmic este nemărginită, ne dăm voie să contemplăm mai mult natura realității noastre și locul nostru în cadrul cosmosului.

Expoziția ‘Corpuri Radiacvantice’ face parte din seria de expoziții din cadrul Festivalului Galactic Tick care se derulează în intervalul 4-10 septembrie în diferite locații în Timișoara. Galactic Tick Festival este un proiect cultural care își propune creșterea nivelului de conștientizare și educație în cadrul comunității locale, prin sărbătorirea mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee.

Festivalul este organizat în jurul conceptului de Galactic Tick Day, o nouă sărbătoare globală prin care sărbătorim odată la 633,7 zile mișcarea sistemului nostru solar în Calea Lactee (o centi-arc secundă din anul galactic). Anul acesta tick-ul galactic a fost stabilit în 9 septembrie.

Mai multe despre festival găsiți aici: https://www.facebook.com/events/664788745025770 și aici: https://linktr.ee/galactictickfestival

Spațiul expozițional este situat pe Strada Lucian Blaga Nr. 8, Timișoara. Pentru informații ne puteți contacta la adresa de e-mail: [email protected] sau la telefon: 0724523525.

Galactic Tick Festival face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LoB2023+, derulat de Centrul de Cultura și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Evenimet încheiat. Vă invităm mai jos  să urmăriți fotografiile:

Details

Start:
7 septembrie 2023 @ 14:00
End:
20 septembrie 2023 @ 20:00
Website:
https://www.facebook.com/events/9900062826702096

Organizers

LUN
Act NEGURA

Venue

Galeria Brăteanu
Lucian Blaga nr.8
Timișoara, Timiș România
+ Google Map
Phone
0786617797