fbpx

Tranziții către alt prezent

Acest video doar îmbracă mai plastic ceea ce am descris mai jos.

Prezentul nu este un moment. El este o tranziție. De la ieri la azi, de la azi la mâine. De la gol la plin, de la fluid la solid. De la pace la război.
De la rigiditatea stării de veghe, la fluiditatea trecerii în somn. Transformare prin adaptare și invers.

În ultima săptămână parcă tot universul a tranzitat către noi stări. A tranzitat în corpuri noi, în roluri noi și în altfel de substanțe care a schimbat totul din jurul nostru.

Nu pot să zic că am avut ideile astea în minte când am creat caruselul din imagine. Însă atunci când am facut-o am vrut să imit, să mimez măcar, tranziția pe care o face un copil atunci când întră în această lume. Am vrut să-i surprind bagajul senzorial primitiv, cu care a venit de departe.

Apoi, la figurat, m-am pus pe mine sub acest carusel la somn și am privit toate formele zburătoare, fluide, vii, până am adormit. Sper ca și celui mic să-i placă la fel de mult pe când vrea să adoarmă.

Să zicem că este doar un prototip. Este lucrat în intregime din lemn, lăsat natur. Se poate prinde ca o clema deasupra patului copilului sau deasupra țarcului de joacă. De asemenea corpul caruselului conține un motoras care-l învârte și pus în raza unei lămpi de noapte umple întreaga cameră cu forme din alte lumi magice.